De dieren uit Eeklo ( die buiten stonden aan de voordeur in veel te kleine kooien) zijn veilig aangekomen bij mij. De Ex eigenaars hebben ze vrijwillig afgestaan waarvoor dank!

Bedankt aan Bram om de dieren te gaan ophalen in Eeklo!
Bedankt Scarlet om de 2 konijntjes op te vangen!

 

De ex eigenaars hebben met veel spijt in het hart hun dieren vrijwillig afgestaan. De mensen zijn niet zo slecht als iedereen beweerde op sociale media. Maar toch is het niet goed te praten betreft de dieren die buiten stonden in veel te kleine kooitjes en niet beschut. Bedankt aan de ex eigenaars om aan het welzijn van de dieren te denken. Ze zijn jullie eeuwig dankbaar!

 

Ps: Al deze dieren komen uit dierenwinkels, Word het niet eens hoog tijd dat de dieren in winkels VERBODEN worden? Dit zou al veel z’n zaken vermijden..

 

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180109_03288936

Nieuwsblad:

 

Op sociale media krijgen de eigenaars die hun dieren buiten zetten het hard te verduren. De politie zegt dat er niets aan de hand is. FOTO: PNE

EEKLO – Op sociale media is een discussie losgebarsten over enkele dieren die in hun kooitje buiten staan op het Van Hoorebekeplein. Ook de politie ontving al klachten en ging meermaals bij de eigenaars langs.
“Wij hebben op elke aangifte van bezorgde burgers gereageerd en we zullen die aangiftes uiteraard blijven opvolgen, maar op geen enkel moment hebben we inbreuken tegen dierenwelzijn vastgesteld.” Dat zegt Marino Longeville van politie Meetjesland Centrum.

Ondertussen klinken de stemmen op Facebook steeds harder, nadat iemand een foto postte waarop twee konijnen en een parkiet te zien zijn die buiten in hun kooitjes zitten. Het is inderdaad al een hele tijd zo dat de eigenaar van konijnen, hamsters en vogels zijn dieren overdag buiten zet op het Van Hoorebekeplein. Maar volgens de reacties op Facebook vinden veel mensen dat zoiets absoluut niet kan.

‘Een schande’, klink het en: ‘Waarom doen de flikken niets? Ze moesten de dierenbescherming bellen’.

Goed verzorgd

“Geloof me vrij, er is niets aan de hand”, zo zegt Marino Longeville. “Wij hebben in ons team een inspecteur die een speciale opleiding heeft gevolgd omtrent dierenwelzijn en die privé ook heel vaak met dieren werkt. Bij elk bezoek dat we aan de eigenaars van de dieren brachten, stelden wij vast dat ze goed verzorgd worden.”

“De dieren hebben eten en proper drinken, ze zitten in propere hokjes die groot genoeg zijn. Die dieren zitten buiten, akkoord, maar zo ongezond kan dat niet zijn, denk ik. Als het regent, haalt de eigenaar ze binnen en als ze heel even nat worden kan dat geen kwaad. Let op, wij begrijpen en appreciëren de bezorgdheid van mensen, maar hier is geen sprake van enige overtreding. De eigenaar mag zijn dieren daar perfect buiten zetten.”

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..