DIERENREDDER van de dag is mijn broer Kenny!

Mijn broer was onderweg naar De Post in Veurne toen hij het straatje dicht bij de markt (Oud Veurne) nam zag hij een duifje levenloos in het midden van de straat liggen. Hij reed er naast en zag al snel dat zijn oogjes open waren en nog ademde. Hij zette vlug de scooter aan de kant toen passeerde er net een dame in een Bmw… Kenny liep naar de auto en sloeg op de zijkant van de auto waardoor ze stopte. De dame reed net niet op het duifje. Kenny raapte het gewonde duifje op en de dame keek boos en reed door. De mensen van de café op de hoek van de markt en oud Veurne hadden dit allemaal zien gebeuren. Enkele oudere mensen hadden dit duifje al zien liggen maar vonden het niet nodig om het duifje te helpen. Een mevrouw was zo vriendelijk om een doosje aan te bieden om het duifje te vervoeren op de scooter.

Kenny kwam direct naar huis met het stadsduifje. Zijn pootje bloede enorm veel. Zijn pootje lijkt gebroken hij staat er niet op. Is nog serieus gezwollen. Kan ook door de pijn zijn dat hij er niet op staat. Morgen zal er al wat meer duidelijkheid zijn. Ook zijn staart is volledig weg precies uitgetrokken.

Het bloeden heb ik vrijwel snel kunnen doen stoppen met compressen en mooi in te wikkelen. Goed ontsmet en een dikke laag wondzalf aangebracht. Ook zijn staart wondes goed ontsmet. Zijn staart zal een hele eind nodig hebben eer die terug is gegroeid.

Wat er precies is gebeurd met dit kleintje is onduidelijk.

Wat wel duidelijk is dat als mijn broer Kenny daar niet had gepasseerd dit duifje al dood zou zijn en ik hier nu geen bericht had geschreven over hem/haar.

Bedankt broer!! 💞