14/03/2018 WAT EEN DAG!!!   

Om 10 uur werden ik en mijn diertjes verwacht in dierenkliniek Causus Oudenburg. Stampertje – Filou – Lynne – En het Caviatje die een (mannetje bleek te zijn) om gecastreerd en gesteriliseerd te worden. Waarvoor grote dankjewel!!

Ik wil ook alle mensen bedanken die centjes hebben gedoneerd in dierenkliniek Causus in mijn spaarpotje gemaakt door Koen en Eva. Dit heeft meer dan 80 euro opgeleverd! Hartelijk bedankt!!!

Terug kerend richting Oostende liepen er een 10tal Ganzen op straat. Vlug uit de auto gestapt en ze allemaal veilig laten oversteken en in het water gejaagd. Beetje verderop stond er inderdaad een bord met Opgelet Ganzen. De ganzen stonden wel zeer gevaarlijk op die straat tussen de auto’s en vrachtwagens.
Nog wat verder aan het tankstation liep er een witte kip. Tussen de struiken. Wendy er achteraan lopen en vallen  Wat verderop in de struiken liepen er nog 2 kippen. Waren kippen van een 100 meter tal verderop.

Daarna een een Holenduif opgehaald die tegen een raam was gebotst doordat hij vast zat in een soort garage/schuur. Maar na 1 uur kon die terug vrijgelaten worden in de natuur waar hij hoort.

Daarna vlug wat eten en terug richting Oudenburg. Toen kreeg ik een telefoon van een mevrouw over een vogel die gewond was in Ramskapelle aan het rondpunt. Gevaarlijke plaats!
Aan de foto’s te zien ging het om een Aalscholver. Ik heb direct contact opgenomen met Isabelle van het VOC Oostende. Isabelle heeft mij precies uitgelegd wat ik moest doen. Eerst vlug om mijn diertjes naar dierenkliniek Causus Oudenburg en daarna via Oostende naar Ramskapelle. Maar helaas het was het spitsuur. Heel veel verkeer waardoor we enorme vertraging hadden. De mevrouw heeft daar zeer lang gewacht met haar 5 maand jonge kindje en haar ander kindje van 2 jaar. Waarvoor 1000 maal dank!!!

Bij aankomst lag de Aalscholver in een diepe gracht. Een aalscholver heeft een enorme gevaarlijke snavel. Ik liep naar beneden Sven nam mijn hand vast en met mijn andere hand trok ik met een laken de Aalscholver uit de gracht. De aalscholver was rapper dan mezelf en had zijn snavel al getest in mijn huid  Geloof mij, Dat gevoel vergeet je nooit. Stijn zag dat hij nog eens wou happen, Toen liep hij naar beneden en hield zijn snavel mooi dicht. Dan samen naar boven naar de straat en in de doos en richting Veurne. Eindelijk na z’n drukke dag aangekomen! Met de aalscholver gaat het niet zo goed. Ik en mijn nonkel hebben hem overgebracht naar De Panne Naar iemand die hem morgen vroeg zal overbrengen naar het VOC van Oostende. Waarvoor grote dank!

Ik wil iedereen bedanken die vandaag enorm heeft geholpen!

Sven de Chauffeur
Stijn zijn auto en benzine en drager van alle diertjes 
Saskia
Femke en zijn Jarno

Mijn nonkel Patrick om mij te brengen naar De Panne.

Isabelle van het Voc
Koen (leerkracht) die hem zal overbrengen.

Melissa die wachte bij de Aalscholver en nog iemand anders.

Alle mensen met wie ik contact had 1000 maal dankjewel!!

Maar nu wat tijd met mijn dieren en vlug eten  !